វិធីធ្វើចាហួយឪឡឹក
វិធីធ្វើ
- យកផ្លែឪឡឹកមកកាត់ទងចេញទំហំល្មមអាចដួសរូងយកសាច់ក្រហមចេញអោយអស់ដាក់ក្នុងចាន ចំណែកឯផ្លែទទេនោះទុកវាដោយឡែក។
- យកសាច់ឪឡឹកនោះមកកិនដោយម៉ាស៊ីនទឹកក្រឡុក រួចច្រោះយកទឹក (ចោលកាក)។
- យកទឹកឪឡឹកនោះមកលាយជាមួយម្សៅសារាយ រួចដាក់ ស្កសរបន្តិចព្រោះឪឡឹកមានរសជាតិផ្អែមស្រាប់ហើយ ដាក់អំបិលបន្តិច។
- កូរអោយចូលគ្នាអស់ ហើយដាក់ឆ្នាំងដាំអោយពុះ។
- ដាក់ចុះទុកអោយចុះត្រជាក់បន្តិចរួចចាក់ចូលផ្លែឪឡឹកទទេនោះ។
- ទុកអោយត្រជាក់ ពេលវាកកហើយ ក៏យកទៅដាក់ក្នុងទូរទឹកកកជាការស្រេច។
No comments: